יתרונות שעון נוכחות אינטרנטי

 

כיום לא רק העובדים מבקשים להיעזר בשעון נוכחות, אלא גם בעלי עסקים מבינים שמדובר בהשקעה חכמה, ולו כי בדיקה מהירה מעלה שהחוק מחייב את המעסיק לעקוב אחר שעות הנוכחות של העובדים ועל כן מעסיק שמבקש ליישר קו עם החוק, להימנע מטעויות, לחסוך זמן ובאופן כללי מעסיק שחשוב לו להתנהל באופן מסודר ומתועד, ישמח גם הוא להיעזר בכלי זה, כך שעתה השאלה היחידה שיש להעלות היא איזה שעון עדיף, ולו כי בשוק ניתן למצוא מגוון סוגים, ואף מגוון אופציות יחסית זהות ומתחרות.

 

מעקב מסודר יעיל ונוח

יש לא מעט כלים ועזרים שמסייעים לניהול עובדים, כשאחד מהם הוא שעון הנוכחות. למעשה, שעון נוכחות לעובדים הנו כלי שמסייע לעקוב אחר שעות העבודה, וזאת באופן יעיל, נוח לשימוש ומהיר, כך שכבר אין צורך לערוך רשימות ולתהות מה קרה באותו יום שבו לא סימנתם ביומן, ואף כבר אין צורך לתהות האם המעסיק מבקש לפעול לרעתכם ועל כן מקזז מבלי שתשימו לב בשעות העבודה, פשוט כי שעון נוכחות מעביר את הכוח לעובדים – מטיל עליהם את המשימה ובנוסף מתעד ושומר את סך ההתנהלות, משמע בכול עשירי לחודש העובד חש רגוע שאכן כל שמגיע לו הוא קיבל, כולל שעות נוספות וחופשים.

 

הצד של המעסיק

ציינו ששעון נוכחות משחק לטובת שני הצדדים (המעסיק והעובד) ופה נחדד שאין זה יהיה מוגזם לומר שהוא גם תורם לרווחיות העסק. כיצד? ראשית העובדה שהשעון אמין ומדויק, גורמת לעובדים להיות יותר מרוצים וכאשר עובד יותר מרוצה הוא יותר מעניק מעצמו. בנוסף, כאשר עובד יודע שלא ניתן לזייף את שעת ההגעה והעזיבה הוא מראש לא ינסה לעגל פינות, אלא יעבוד את סך הזמן הנחוץ, משמע התפוקה של העובדים גדלה. כמו כן, מעתה אין להפקיד אדם שיבצע מעקב שעות, אלא המערכת מסייעת להזין ולקבל נתונים. מכאן שלא רק נחסך זמן, אלא גם ניתן לייעל את הזמן של העובדים שעוסקים בניהול חשבונות. מה עוד? בכול הנוגע לחיסכון בזמן, נציין שהשימוש בשעון כה פשוט, כך שהעובד זוכה לטפל במשימה באופן מהיר, באופן שמוביל אותו להתפנות במהרה לתחילת יום העבודה.

נוסף לכך, שעון נוכחות אינטרנטי מאפשר לעקוב אחר שעות העובדים בזמן אמת, ולו בשל העובדה שהמערכת ממוקמת על ענן. נוס, לכך, מבחינת העובד מדובר במעקב אחר שעות העבודה שלו בקלות, וזאת באמצעות אפליקציה ייעודית או דרך האתר.

 

טריגר מניע ליעילות

לא מעט משכורות מושתתות על שעות עבודה, ועל כן עובדים רבים נעזרים בשעון נוכחות על מנת לקבוע היכן הם עומדים מבחינת המשכורת של אותו החודש, ולו בכדי להבין האם צריך לתת יותר ימי עבודה ובכך לנפח את המשכורת (במקומות עבודה שמתגמלים במשכורת גלובאלית, העניין עובד באופן שונה, ולו בשל העובדה שישנה כמות שעות עבודה קבועה בחוק). מצב זה אידאלי עבור שני הצדדים: מייצר עובדים יותר חרוצים ובו זמנית מייצר עובדים יותר מתוגמלים.

 

עימות מיותר

לא חסרים בתי עסק שבהם העובדים אינם אוהבים עימותים, ועל כן גם אם הם חושבים שמגיע להם דבר מה, הם לא יתעמתו, ובכך יפסידו את כבודם (וכסף). כך למשל עובד שחושב שחסרות לו שתי שעות עבודה ימנע מלעמוד על שלו ועל כן יחוש רע. עם זאת, כאשר קיים שעון נוכחות, ניתן לעלות על הטעות ביתר קלות, וזאת כי ישנו גיבוי לטיעון – עובדה שבין היתר מייצרת אווירה נעימה במקום העבודה.

 

ביו רצוי למצוי

לבסוף נציין שללא ספק מדובר בפתרון יעיל עבור כל עסק שמעסיק עובדים, עבור כל עסק שמבקש להתנהל בהתאם לחוק ועבור כל מעסיק (או עובד) ששונא עימותים. מכאן שאין שאלה האם להיעזר בשעון נוכחות, אלא רק רצוי לשאול איזה סוג עדיף, וכאן נציין שבעת בחירה ראוי לדעת שיש כאלו שמופעלים באמצעות טביעת אצבע, יש כאלו שמותאמים לעובדים שעובדים מחוץ למשרד (ומתופעלים באמצעות אפליקציה) וכדומה. מסקנה? כל עוד תתאימו באופן מושכל ביו רצוי למצוי תצאו מורווחים!