לא נותנים לטאלנטים לברוח: 4 טיפים לשימור עובדים בהייטק

ענף ההייטק נחשב לאחד מהענפים התחרותיים ביותר במשק הישראלי כמו גם העולמי, ולא בכדי. למעשה, בעידן שבו לכל עובד או עובדת יש האופציה לקום ולעזוב בעקבות הצעה מפתה מחברה אחרת, אין ספק כי האתגרים שלכם כמנהלים הופכים למורכבים הרבה יותר. התחום של שימור עובדים הוא תחום מסורתי אבל גם חדשני, וזאת בשל היכולת להפחית את עזיבת עובדים, אבל גם ליצור מיתוג אשר מושך טאלנטים אחרים. כיצד תוכלו לעשות זאת? בסקירה הבאה נציג לכם חמישה טיפים שבהם תוכלו להיעזר, כבר עכשיו.

השקעה בהטבות לעובדים

אחת מהסיבות המרכזיות לעזיבה של עובדים נובעת בין היתר בעקבות תחושה של חוסר הערכה. על כן, טכניקה מסורתית אך גם אפקטיבית מאוד לשימור יכולה להתבצע באמצעות השקעה בהטבות, כמו למשל מתנות ממותגות. אפשר ואף רצוי לנצל את האפי אוור המסורתי או אפילו את הרמת הכוסית לפני היציאה לחופשת החגים לטובת חלוקה של מתנה ממותגת שגם תגרום לעובד להרגיש שמעריכים אותו, אבל גם כחלק ממדיניות של הטבות אשר תומכת ברווחתו של העובד – ללא קשר לוותק שלו.

מודל עבודה היברידי

אחרי שנתיים של מגפת הקורונה, ניתן להבחין במגמה שבמסגרתה יותר ויותר עסקים בתחום ההייטק מתחילים לחזור בהדרגה למשרד. יחד עם זאת, נושא של איזון בין בית לעבודה הוא נושא מרכזי שמעסיק לא מעט עובדים, ועל כן אתם כמעסיקים יכולים לנצל את המגמה הזו לטובת שימור המתבצע באמצעות מתן של אופציה לעובד להחליט האם הוא מגיע למשרד או עובד מהבית, כאשר לרשותו עומדת האפשרות להיעזר בשעון נוכחות דיגיטלי אשר מאפשר לכם להישאר בשליטה על הנוכחות, ומצד שני ליצור בעבור העובד יכולת לנהל את סביבת העבודה בהתאם לצרכים שלו.

 

 

שיחת משוב

מומלץ לנהל עם העובדים שיחת משוב אחת לרבעון. לשיחת משוב יש השפעה משמעותית גם עליכם כמעסיקים אשר יכולים להבין מהעובד מהם הצרכים שלו, ואילו לעובד ניתנת ההזדמנות להביע את עצמו – החל מבקשה להעלאת שכר ועד לנושאים שהם מאמין שחשובים לו באופן ההתנהלות השוטפת. מדובר בהזדמנות נהדרת בעבורכם גם ליצור שייח פתוח אבל גם לתת מקום לתחושות של העובד, ובהתאם לכך לשפר את מערכת היחסים כך שהיא לא רק תהיה בגבול של עובד מעביד, אלא מקום שבו הוא חש שיש לו מקום להתבטא ולהביע את דעתו, ללא חשש.

פרויקט אישי

חלק בלתי נפרד מתהליך של שימור עובד מתמקד בין היתר ביכולת להעניק לו אחריות, ובהתאם לכך גם להגביר את רמת המעורבות שלו בנעשה בתוך הארגון. על כן, אפשר לקדם את העובד על ידי מתן של פרויקט שיהיה שמור לו והוא יהיה אחראי עליו, כל זאת מתוך מטרה ליצור בעבורו את היכולת להתקדם גם בפן המקצועי וגם בפן החברתי. בכך, תוכלו לא רק להעצים אותו אלא גם ליצור בעבורו מענה אשר מפתח את היכולת האישית, בין אם מדובר בפרויקט בעל קשר ישיר לטיב העבודה, או פרויקט כמו למשל התנדבות בקהילה.

לסיכום

שימור עובד הוא מונח מוכר בשוק התעסוקה, ובוודאי בעולם ההייטק. על מנת להימנע מנטישה של טאלנטים, אפשר ואף רצוי לנצל את האסטרטגיה הזו לטובת יצירה של מענה אשר במסגרתו גם אתם כמעסיקים נותנים לעובדים שלכם את היכולת לתפוס פיקוד, לצד תהליך שימור אשר נועד למנוע את הפגיעה הדרמטית שנוצרת בעקבות עזיבה של עובדים – גם מבחינת היקף הגיוס וגם מבחינת התדמית שלכם, ועל כן מומלץ ליישם את הטיפים כבר עכשיו.

נגישות